Yenilikçi üretim teknolojileri...

ESALBA'dan Otomotiv Tarafına Yatırım

ESALBA'dan Otomotiv Tarafına Yatırım

21 Mayıs 2024 Salı

Türkiye`nin İlk Özel Amaçlı Sürtünme (Friksiyon) Kaynak Makinesi Eskişehir`de! - Ekonomi Gazetesi Haberi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi`nin lider üretici ve ihracatçılarından Esalba Metal Sanayi, Türkiye`nin ilk özel amaçlı sürtünme (friksiyon) kaynak makinesi yatırımı yaptı.

Yeni nesil havalı süspansiyon ve güvenlik parçalarının Eskişehir Esalba Metal Sanayi`de üretileceği bilgisini veren Esalba Metal Sanayi Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tolga Özan, bu proje için yurt dışından özel olarak temin edilen; araç bağlantı elemanlarının yüksek mukavemette ve hızlı bir şekilde kaynatılmasını sağlayan sürtünme kaynak makinasının Eskişehir Sanayi`sinde ilk ve tek olduğunu dile getirildi. Müşteri ve projeler için yapılan yatırımların devam edeceğini de vurgulayan Özan, yeni nesil havalı süspansiyonların genel kullanımı ve güvenlik parçalarının üretimine ilişkin detaylı bilgiler paylaştı:

“Üretimini gerçekleştireceğimiz parçaların son montajının yapılacağı havalı süspansiyonlar -özellikle ergonominin, sürüş konforunun ön planda olduğu yeni nesil elektrikli araçlarda- yükün ağırlığı ne olsun, aracı sabit bir seviyede tutar. Aerodinamiği iyileştirmek ve dolayısıyla menzili artırmak için araç hızının yüksek hızlarda iken alçaltılmasına olanak tanır. Ayrıca elektrikli araçlarda pasif akü soğutması için araç altındaki hava akışını optimize edebilir ve aküleri kötü yol koşullarında koruyarak yerden minimum yükseklik sağlar. Değiştirilebilir farklı sertlik dereceleri sağlayarak kendinden emin ve emniyetli sürüş davranışı için sert bir süspansiyon ile uzun yol yolculukları için daha konforlu bir kurulum arasında hızlı geçişe olanak tanır. 

Bu tür parçaların üretiminde ve kaynak proseslerinde %100 izlenebilirlik ve müşteriye gönderilmeden önce %100 test edilmiş olması durumunda. İzlenebilirliğin sağlanabilmesi için proses kontrollerinin ve anlık kayıtların -hammadde tedariğinden son dağıtım noktasına kadar- dijital bir ortamda ve üretilen her bir parça için ayrı ayrı yapılması gerekmektedir. Örnek ile açıklamak gerekirse kaynak işlemlerinde, kaynak edilen her bir parça daha önceden belirlenmiş ve onaylanmış kaynak parametrelerine göre kaynağına göre yapılacak, test edilecek ve bir sonraki operasyona gönderilecektir. Bunun yanında, herhangi bir prosesteki, herhangi bir parçanın üretim sisteminin istenilen zaman periyodu için anında ulaşabilmesidir.“ dedi.

 


Diğer Haber Başlıkları